درمان شکستگی استخوان ران در شیراز

شکستگی استخوان ران در افرادی که دچار تصادف می شوند، یا از ارتفاع بلندی سقوط می کنند و ورزشکاران بسیار ممکن است دیده شود. این دسته از افراد در قسمت ران و ساق پای خود به شدت دچار آسیب می شوند. از این رو در بیشتر مواقع ممکن است شخص برای راه رفتن دچار مشکل شود.

با این حال باید بگوییم روش های درمانی بسیاری برای شکستگی استخوان وجود دارد. تنها کافیست به یک مرکز درمانی معتبر مراجعه نمایید؛ تا زیر نظر پزشک متخصص، درمان شکستگی ران خود را آغاز کنید. کلینیک درمان شکستگی استخوان ران در شیراز یک مرکز معتبر برای آغاز فرایند تشخیص و درمان مشکل شکستگی ران خواهد بود.

دکتر بهداد اسکندری ثانی
کلینیک تخصصی ارتوپدی دکتر بهداد اسکندری ثانی
  • فلوشیپ جراحی زانو و شانه از فرانسه
  • فلوشیپ تکمیلی جراحی اصلاح انحرافات و کوتاهی اندام ها
  • جراحی تروما و شکستگی های اندام
  • جراحی آسیب های ورزشی زانو و شانه
  • جراحی و تعویض مفصل زانو، لگن و شانه 
  • جراحی اصلاح انحرافات و کوتاهی اندام ها
  • ارتوکین تراپی زانو
  • تزریق پی آر پی(prp)، تزریق ژل

آناتومی ران 

قسمت ران پا، در اصل اندام تحتانی بدن را شامل می شود که بین لگن و زانو قرار داد. این قسمت از بدن دارای یک استخوان بلندی است که در مرکز ران قرار گرفته است. به این قسمت استخوان ران یا فمور نیز می گویند. نکته جالبی که باید بدانید، این است که اطراف فمور را عضلات بسیاری قوی پوشانده اند. به گونه ای که اجازه نمی دهند به سادگی این استخوان دچار آسیب شود.

انواع شکستگی استخوان ران

علاوه بر آن رگ های خونی مهمی در عضلات اطراف ران وجود دارند که ران را تغذیه می کنند. در نهایت نیز باید به اعصاب مهم حرکتی و حسی در این قسمت از بدن اشاره کنیم. زمانی که شکستگی استخوان ران رخ می دهد، تمامی این قسمت ها در اطراف ران دچار اختلال در عملکرد می شوند. 

عضلاتی که در اطراف ران وجود دارند، بسیار زیاد بوده و از بین عضلات اعصاب و عروق عبور می کنند. این عضلات با یک پرده بافتی به نام سپتوم در این قسمت از بدن، از هم جدا می شوند. علاوه بر آن، باید به عضلات اعصاب موجود در قسمت ران نیز اشاره کنیم. منشا این اعصاب از ریشه عصبی بدن هستند و از قسمت مهره های کمری خارج شده اند. 

ادامه مطلب  راه های درمان شکستگی استخوان مچ پا

شکستی های ران پا قطعا به خیلی از عوامل بستگی داره که بتوانیم جراحی کنیم و این به مشاوره فوری از بهترین دکتر ارتوپد در شیراز نیاز هست و پیشنهاد ما تماس با مشاورین دکتربهداد اسکندری هست.

  مهمترین عصب موجود در قسمت ران، عصب فمورال است. در نهایت نیز باید به رگ های موجود در قسمت ران اشاره کنیم. اصولا در زمان شکستگی استخوان ران، این رگ ها نیز آسیب دیده و مشکلات بسیاری را برای فرد به بار می آورد.  

علت های رخ دادن شکستگی استخوان ران

به طور کلی باید مهمترین دلایل شکستگی استخوان در قسمت ران را، بروز یک آسیب در نظر بگیریم. این آسیب ممکن است در اثر حوادث رانندگی پیش آید. یا آنکه یک شخص ورزشکار در زمان انجام تمرینات ورزشی دچار شکستگی ران شود. البته در برخی موارد نیز شکستگی های استرسی رخ می دهد. آن هم به دلیل استفاده بیش از اندازه از پا است. 

شکستگی استخوان ران در افراد مسن نوعی شکستگی استرسی است. در برخی موارد نیز ممکن است ترک های ریزی در قسمت استخوان ران ایجاد شود. تمامی این موارد دلایلی هستند که به شکسته شدن استخوان ران منجر می شوند؛ که البته لازم به ذکر است احتمال شکستگی ران پا در زمان زمین خوردن، در افرادی که با پوکی استخوان مواجه هستند بیشتر از افراد معمولی خواهد بود. 

انواع شکستگی استخوان ران

شکستگی در قسمت ران، به دسته های مختلفی تقسیم می شود. از جمله این شکستگی ها باید به موارد زیر اشاره کنیم: 

  • شکستگی باز و بسته:

در این نوع شکستگی ها، زخم عمیقی تا استخوان ران امتداد می یابد. معمولا افرادی که دچار شکستگی باز ران می شوند، در قسمت عضلات، رباط ها و تاندون پا نیز دچار آسیب می شوند. علاوه بر آن احتمال بروز عفونت نیز در محل شکستگی وجود خواهد داشت. در نوع شکستگی بسته نیز زخمی به ظاهر بر روی بدن مشخص نیست. اما آسیب این نوع شکستگی استخوان ران بسیار زیاد است. 

شکستگی باز ران

  • شکستگی ناحیه دیافیز(بدنه):

قسمت میانه استخوان های بلند را ناحیه دیافیز می گویند. زمانی که قسمت بدنه استخوان ران دچار شکستگی شود، به آن شکستگی دیافیز می گوییم. این نوع شکستگی ها معمولا به دلیل برخورد مستقیم رخ می دهند. به گونه ای که نیروی عمودی، بر محو طولانی استخوان وارد شود. شکستگی استخوان ران در قسمت دیافیز، ممکن است ساده، پیچیده یا متلاشی باشد. 

  • شکستگی ناحیه متافیز(نزدیک به مفصل):

ناحیه متافیز قسمت ران، محل اتصال بدنه استخوان یا دیافیز به انتهای استخوان یا اپی فیز است. در این نوع شکستگی ها اپی فیز از متافیز جدا شده در حالی که صفحه رشد به اپی فیز چسبیده است. معمولا پزشکان در این نوع شکستگی ابتدا شکستگی ران را جا انداخته و پس از قرار دادن اپی فیز و متافیز در کنار هم، برای مدت ران پا را گچ می گیرند. در نهایت نیز شکستگی بدون بروز عارضه جوش می خورد. 

  • شکستگی اپی فیز(ناحیه سطح مفصل):

در انتها باید به نوع دیگری از شکستگی استخوان ران اشاره کنیم، که در قسمت اپی فیز ران رخ می دهد. قسمت انتهای استخوان را اپی فیز می گویند، بخشی که به مفصل ران متصل است. معمولا این نوع شکستگی ها نادر هستند. اما زمانی که این شکستگی ها رخ می دهند، برای درمان معمولا نیاز به جراحی دارند. 

ادامه مطلب  نحوه خوابیدن بعد از تعویض مفصل زانو

علائم شکستگی استخوان ران

از آنجایی که استخوان را قوی ترین استخوان در بدن به شمار می رود، زمانی که دچار شکستگی می شود، به سادگی مشخص می گردد. زیرا برای این که استخوان ران دچار شکستگی شود، لازم است نیروی بسیار زیادی به این قسمت از بدن وارد شود. در صورت بروز شکستگی در این قسمت از ران علائمی همچون موارد زیر در بدن دیده خواهد شد.

  • ناتوانی در راه رفتن
  • ایجاد درد شدید در قسمت پا با حرکت دادن آن
  • کوتاه شدن پایی که درگیر آسیب شده است نسبت به پای دیگر و تغییر آشکار آن
  • ایجاد تورم در قسمت آسیب دیده
  • حساس شدن محل آسیب دیده ران به لمس کردن

شکستگی استخوان ران متصل به لگن نیز با برخی از این علائم همراه است. از این رو افرادی که چنین علائمی را پس از بروز آسیب در قسمت ران خود مشاهده می کنند، می توانند اطمینان حاصل نمایند که شکستگی در قسمت ران رخ داده است. 

تشخیص و درمان شکستگی ران در شیراز

تشخیص و درمان شکستگی استخوان ران در شیراز

در صورتی که یک فرد آسیب دیده با علائم شکستگی ران پا مواجه شود، باید سریعا به پزشک مراجعه نماید. هر چه زمان برای درمان شکستگی ران بیشتر سپری شود، تشخیص و درمان این مشکل با دشواری بیشتری مواجه خواهد شد. علاوه بر آن نیز ممکن است شکستگی ران پا به سادگی بهبود نیابد. 

مراجعه به پزشک متخصص یا اورژانس، می تواند ساده ترین و مطلوب ترین روش برای تشخیص شکستگی استخوان ران در شیراز باشد. پس از آن نیز باید روش های درمانی مناسب را انتخاب نموده و با استفاده از آنها به درمان شکستگی استخوان کمک کرد. از جمله روش های درمان باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • دارو درمانی: پزشکان معمولا برای درمان شکستگی ران، داروهای مسکن قوی تجویز می کنند. اما از دیگر روش های درمان باید به تحریک الکتریکی و اولتراسوند درمانی اشاره کنیم.
  • عمل جراحی ران پا: در برخی از شکستگی های استخوان ران، ممکن است نتوان با دارودرمانی این مشکل را برطرف نمود. لازم است پزشک از پلاک، میله یا پیچ درون پا استفاده کند؛ که تمامی این اعمال نیاز به جراحی ران خواهند داشت.
  • ورزش و فیزیوتراپی: شاید بهترین و ساده ترین روش برای درمان شکستگی استخوان ران، فیزیوتراپی و ورزش کردن باشد. البته این روش درمانی معمولا به افرادی توصیه می شود، که بعد از گچ گرفتن پا، دچار تاثیرات منفی بی حرکت بودن ران پا شده باشند. آنها نیاز به فیزیوتراپی و ورزش دارند تا بتوانند عملکرد ران پا را مجددا بهبود بخشند.
ادامه مطلب  درمان دررفتگی مكرر شانه و كتف

انواع شکستگی های ران

مراقبت های بعد از جراحی و عوارض شکستگی تنه استخوان ران

شکستگی استخوان ران در بالغین یکی از انواع شکستگی هایی است که به دلایل مختلفی ممکن است اتفاق افتد. افرادی که به این نوع شکستگی ران دچار می شوند، باید روش درمان مناسب را انتخاب کرده و به درمان شکستگی ران خود کمک کنند. پس از درمان شکستگی با جراحی، بیمار باید برخی مراقبت های خاص را انجام دهد.

با این کار حرکات مفصل ران به حرکت درآمده و عضلات ران برای حرکت تقویت می شوند. لازم است بیمار این نکته را در نظر داشته باشد که نباید تا زمانی که شکستگی جوش بخورد، با پای شکسته خود راه رود. از این رو بیمار باید در ماه های اول پس از جراحی ران، از عصا در زیر بغل استفاده کند. 

ممکن است شکستگی تنه استخوان ران با خود عوارض زودرس و دیررسی برای بدن به همراه آورند. از جمله عوارضی همچون خونریزی، آمبولی چربی، پارگی عروق، آمبولی وریدی، بد جوش خوردن استخوان، دیر جوش خوردن یا اصلا جوش نخوردن استخوان و محدودیت حرکتی زانو. باید تمامی این موارد را به پزشک مربوطه اطلاع داد تا بررسی کند. 

 

نتیجه گیری 

با تمام این توضیحات متوجه شدیم که شکستگی استخوان ران، یکی از شدیدترین آسیب هایی است که ممکن است برای بدن رخ دهد. از این رو حتما باید به یک پزشک متخصص برای درمان آن مراجعه شود. در غیر این صورت ممکن است بیمار دیگر قادر به استفاده از پا و زانوی خود برای انجام حرکت نباشد. از این رو در انتخاب پزشک معالج خود نهایت دقت را نمایید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *