تعویض مفصل مچ دست(استئوآرتریت) در شیراز

آناتومی مفصل دست

درمان بیماری بسته به سطحی از بیماری که فرد به آن دچار است می تواند انجام شده و راهکارهای بهبودی برای مشکل این فرد تجویز می شوند. در مرحله های اولیه ی بیماری ورزش و کاهش وزن به منظور کمتر کردن فشار وارده بر مفصل ها از جمله راهکارهای درمانی است. همچنین استراحت دادن به مفصل مورد نظر و نیز گرم نگه داشتن آن هم می تواند در مرحله های اولیه ی بیماری کمک کننده باشد.

گاها پزشک برای فرد داروهایی با اثر ضدالتهابی تجویز می کند که از جمله ی آنها می توانیم به داروهای غیر استروئیدی مانند آسپرین، دیکلوفناک، ناپروکسن، بروفن و … اشاره کنیم.

حتی گاها اگر درد بیمار غیر قابل تحمل باشد به تجویز پزشک تزریق های درون مفصلی هم انجام می شود. در کنار اینها فیزیوتراپی هم از دیگر راهکارهای درمانی مفید و کارآمد محسوب می شود.

اگر هیچ یک از این درمان ها اثر مناسبی در کنترل بیماری و درمان آن نداشته باشد آنگاه نوبت به آخرین راهکار یعنی جراحی می رسد. در جراحی پزشک اقدام به تعویض مفصل مچ دست، زانو و هر ناحیه ی دردناک در بدن فرد میکند و یک مفصل مصنوعی با مفصل دردناک جایگزین می شود. همچنین بعد از پروسه ی جراحی انجام فیزیوتراپی یک ضرورت به شمار می آید.

معمولا پزشکان برای درمان مفصل مچ دست به افراد توصیه می کنند تا اقدامات پیشگیرانه را در راس کار قرار دهند و در ابتدا از بروز این بیماری پیشگیری کنند. اما پیشنهاد درمانی که در مرحله های بالاتر این بیماری به وسیله ی پزشک ارائه می شود تعویض مفصل مچ دست و یا هر موضع آسیب دیده ی دیگر است. پروسه ی تعویض مفصل مچ دست کاری بسیار حساس بوده و حتما می بایست به وسیله ی یک پزشک متخصص انجام شود.

علاوه بر این این پروسه می بایست حتما در کلینیک و یا مطب و طی شرایط کنترل شده صورت پذیرد تا بهترین نتیجه ی ممکن حاصل شود. یکی از بهترین متخصصان ارتوپد شیراز که در این کار بسیار حرفه ای بوده و کلیه ی خدمات مورد نیاز در این زمینه را انجام می دهد دکتر بهداد اسکندری است.

دکتر بهداد اسکندری ثانی

کلینیک تخصصی ارتوپدی دکتر بهداد اسکندری ثانی

  • فلوشیپ جراحی زانو و شانه از فرانسه
  • فلوشیپ تکمیلی جراحی اصلاح انحرافات و کوتاهی اندام ها
  • جراحی تروما و شکستگی های اندام
  • جراحی آسیب های ورزشی زانو و شانه
  • جراحی و تعویض مفصل زانو، لگن و شانه 
  • جراحی اصلاح انحرافات و کوتاهی اندام ها
  • ارتوکین تراپی زانو
  • تزریق پی آر پی(prp)، تزریق ژل

چرا تعویض مفصل مچ دست انجام می شود؟

برای این که بتوانیم نحوه ی تعویض مفصل دست را بهتر درک کنیم ابتدا می بایست بیشتر در مورد آناتومی مفصل دست بدانیم. مچ دست به وسیله ی مفصل های مختلفی به بخش ساعد وصل شده است. این مفصل ها از بخش بالایی به وسیله ی استخوان هایی به نام رادیوس و اولنا و از بخش پایینی هم به وسیله ی استخوان هایی موسوم به کارپ تشکیل شده و سبب اتصال مچ دست به ساعد می شود.

مفصل هایی که در این ناحیه وجود دارند را میتوان  مفصل رادیوکارپال، مفصل اولنوکارپال، اینترکارپال، رادیواولنار پایینی و … به شمار آورد. استخوان های کارپ هم به وسیله ی پنج استخوان به کف دست متصل می شوند که متاکارپ نامیده می شوند.

در صورتی که غضروفی که در ناحیه ی مفصل مچ دست قرار گرفته است از بین برود استخوان های آن ناحیه ساییدگی پیدا می کنند و سبب بروز بیماری آرتروز می شوند.

در این وضعیت لازم است تا مفصل مچ دست را با مفصل مصنوعی عوض کرده تا مشکل فرد برطرف شود.

مقاله مرتبط: نوبت دکتر ارتوپد شیراز

جراحی تعویض مفصل مچ دست چگونه انجام می شود؟

 برای انجام جراحی تعویض مفصل مچ دست پزشک ابتدا استخوان رادیوس را به وسیله ی ابزار مخصوص می تراشد. سپس در ادامه استخوان ها کوچک قسمت بالای مچ را از دست بیرون آورده و مفصل مصنوعی جایگزین این استخوان ها به استخوان رادیوس وصل می گردد. این مفصل دارای یک صفحه ی فلزی است و این صفحه به کمک یک پایه به استخوان رادیوس تراشیده شده متصل گشته و پروسه ی تعویض مفصل به خوب انجام می شود.

مقاله مرتبط: بهترین متخصص زانو در شیراز

اعمال پس از جراحی چیست؟

بعد از جراحی مچ دست فرد داخل گچ قرار می گیرد تا تکان نخورده و فرآیند جوش خوردن به خوبی انجام شود.بعد از باز کردن گچ هم یک محافظ یا اسپلینت برای یک ماه و نیم تا دو ماه در قسمت مچ دست قرار می گیرد تا از این مفصل جدید حفاظت کند. همچنین انجام فیزیوتراپی هم می تواند بسیار کمک کننده باشد.

مقاله مرتبط: تعویض مفصل لگن در شیراز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *