درمان نرمی غضروف کشکک زانو

 آسیب شایع برای ورزشکاران و روش‌های جلوگیری و درمان

بدون شک یکی از موضوعاتی که همیشه برای ورزشکاران موجب نگرانی بوده است را می‌توان مصدوم شدن در نظر گرفت. اگر شما چه برای تناسب‌اندام و چه برای یک تیم به صورت حرفه‌ای ورزش می‌کنید، دوست ندارید دچار مصدومیت و آسیب‌دیدگی شوید؛ اما موضوعی که وجود دارد، اجتناب‌ناپذیری این موضوع است. البته شیوه و روش‌های گوناگونی وجود دارد که فرد ورزشکار با توجه به آن‌ها می‌تواند احتمال رخداد انواع آسیب ورزشی را کم کند. دقت داشته باشید که جلوگیری از آسیب‌دیدگی ورزشی بهتر از درمان آسیب ‌های ورزشی است؛ بنابراین در ادامه با همراه باشید تا با انواع آسیب ورزشی و شیوه‌های درمان آسیب های ورزشی آشنا شوید.

آسیب‌دیدگی زانو در حین ورزش

آسیب‌دیدگی زانو در حین ورزش

یکی از شایع‌ترین مفصل‌هایی که در زمان ورزش در معرض آسیب‌دیدگی قرار دارد، بدون شک زانو است. مفصل زانو از جمله مفصل‌هایی محسوب می‌شود که به دلیل ساختار پیچیده‌ای که دارد، می‌تواند وزن بالای فرد را به خوبی تحمل کند. آسیب‌دیدگی زانو امکان دارد از خفیف تا شدید باشد که این موضوع به نوع آسیب وارد شده به زانو بستگی دارد.

از جمله انواع آسیب‌دیدگی زانو می‌توان اشاره داشت به:

  • زانوی دونده که در جلو و کنار زانوی شما درد یا حساسیت ایجاد می‌کند.
  • سندرم باند ایلیوتیبیال که دردی را در قسمت خارجی زانو شما ایجاد می‌کند.
  • التهاب مفصل نیز از جمله مشکلاتی محسوب می‌شود که امکان دارد برای زانو پیش آید.
  • پارگی رباط صلیبی و دیگر رباط‌ها و تاندون‌های زانو نیز از جمله مشکلات شدید هستند که برای زانو پیش می‌آید.

گاهی اوقات مشکلات زانو به قدری جدی هستند که شما باید سریعا پزشک متخصصی را برای طی کردن درمان پیدا کنید. پیدا کردن تعویض مفصل زانو در شیراز یکی از دغدغه‌های جدی افراد به حساب می‌آید؛ اما اگر شما ساکن شیراز هستید ما به شما دکتر اسکندری را پیشنهاد می‌دهیم. دکتر اسکندری متخصص زانو در شیراز است که می‌تواند به خوبی مشکل شما را برطرف کند.

کوفتگی و کشیدگی

کوفته شدن و کشیدگی عضلات نیز یکی دیگر از انواع آسیب ورزشی محسوب می‌شود که بسیار شایع است؛ چرا که امکان ضربه دیدن ورزشکار وجود دارد و برای مثال یک فوتبالیست مورد خطای بسیاری از بازیکن‌ها قرار می‌گیرد که این موضوع می‌تواند باعث کوفتگی، کبود شدن و همچنین کشیدگی عضلات فرد شود. گاهی اوقات این موضوع، مشکل بزرگی نخواهد بود و سریعا برطرف می‌شود؛ اما در برخی از شرایط نیز تعداد رگ‌های خونی که پاره می‌شود بیش از حد خواهد بود و آسیب‌های بسیاری را برای فرد به وجود می‌آورد.

آسیب‌های پشت سر

آسیب‌های پشت سر که به عنوان آسیب‌های ناشی از فعالیت ورزشی شناخته می‌شوند، ممکن است در مناطق مختلف پشت سر، شامل گردن و ناحیه زیر اسکلتی رخ دهند. این آسیب‌ها می‌توانند برای ورزشکاران به عنوان یک مشکل جدی محسوب شوند که باعث قطع فعالیت ورزشی شان شود. برای جلوگیری از بروز آسیب‌های پشت سر، ورزشکاران باید به خوبی با تکنیک‌های صحیح ورزشی آشنا شوند و در صورت بروز آسیب، به متخصصین پزشکی و فیزیوتراپیست‌ها مراجعه کرده.

آسیب‌های عضلانی در ورزش‌های تحمیلی

بهترین روش برای داشتن عضلات قوی و تمرین بدنی مناسب، انجام ورزش‌های تحمیلی است.

با این حال، برخی مسائلی مانند کشیدگی عضلات، پارگی عضلات، خستگی عضلانی و در شرایط نامطلوب، آسیب‌های جدی مثل شکستگی استخوان می‌تواند به وجود آیند. از اینرو، انجام ورزش‌های تحمیلی به صورت نامناسب و بدون توجه به قواعد، می‌تواند خطرناک باشد.

بنابراین، برای جلوگیری از آسیب‌های عضلانی در ورزش‌های تحمیلی، باید رعایت تمرینات گرم‌کننده و اجرای تمرینات با فنون درست را در نظر گرفته و از وسایل حفاظتی استفاده کرد.

همچنین، باید از برنامه‌های تمرینی مناسب استفاده کرده و برای رسیدن به هدف خود، تمرینات را به تدریج و با افزایش تدریجی شدت انجام داد. در نهایت، مهم است که همواره به پایان دادن تمرینات با یک نوع کشش و روزهای استراحت کافی توجه کرد.

پیچ‌خوردگی

در برخی از شرایط به دنبال زمین خوردن یا وارد شدن ضربه به بخش‌های بدن، کشش یا پیچ‌خوردگی رباط‌ها اتفاق می‌افتد. با وارد شدن ضربه، مفصل جابه‌جا می‌شود و به دنبال جابه‌جایی مفصل، رباط‌ها نیز از حالت خود خارج می‌شوند و به اصطلاح می‌شکافند. این موضوع از درجه‌های گوناگونی برخوردار است که می‌توان از رگ به رگ شدن تا پارگی کامل آن را در نظر گرفت.

از جمله مناطق بدن که دچار پیچ‌خوردگی می‌شود را می‌توان مچ پا، زانو و مچ دست در نظر گرفت. هر یک از این مناطق که دچار پیچ‌خوردگی شود با علائمی چون درد، التهاب و ورم مواجه می‌شود که امکان حرکت دادن آن وجود نخواهد داشت.

پیچ خوردگی زانو

سایر مطالب: معرفی ارتوپد در شیراز

وارد شدن فشار به مفاصل

گاهی اوقات در اثر کشش بیش از حد و آسیب‌های گوناگون به مفصل‌هایی چون دست، پا، کمر و … فشار وارد می‌شود. فشار وارد شده به رباط و تاندون‌ها سبب می‌شود که درد بسیاری برای فرد ایجاد شود. از جمله علائمی که نشان می‌دهد یک مفصل دچار پیچ‌خوردگی شده است، می‌توان به درد، گرفتگی عضله و از دست رفتن قدرت آن عضله اشاره کرد. توجه داشته باشید که اگر پیچ‌خوردگی به درستی درمان نشود، می‌تواند منجر به مشکلات جدی‌تری شود و کم‌کم از عملکرد مفصل و اندام بکاهد.

سندرم محفظه‌ای

در بسیاری از قسمت‌های بدن، ماهیچه‌ها به همراه اعصاب و رگ‌های خونی کنار یکدیگر قرار دارند و به نوعی می‌توان گفت در یک محفظه محصورشده‌اند که این محفظه غشای به خصوصی دارد. زمانی که عضله یک فرد متورم می‌شود، فضای درون محفظه را پر می‌کند و پر شدن این محفظه برای رگ و اعصاب اختلال‌هایی را ایجاد می‌کند که این اختلال منجر به وضعیت دردناکی می‌شد.

کشیدگی زردپی پشت زانو

در پشت ران سه ماهیچه دیده می‌شود که این سه ماهیچه تشکیل زردپی را می‌دهند. در بسیاری از شرایط ورزشی امکان دارد زردپی دچار مشکل شود. برای مثال اگر یک فوتبالیست تصمیم به شوت کردن توپ بگیرید و پای خود را با شدت به سمت توپ رها کند یا در برخی از مواقع که حرکات تکنیکی انجام می‌دهد، امکان دارد زردپی پشت زانو کشیده شود. اگر چنین مشکلی برای بازیکن پیش آید، دوره درمان بین 6 تا 12 ماه طول خواهد کشید که این مدت زمان برای هر ورزشکاری ناخوشایند خواهد بود.

سندرم کشکک رانی

سندرم کشکک رانی یکی از مشکلاتی محسوب می‌شود که در اثر حرکت کپسول زانو به سمت استخوان ران پیش می‌آید و می‌تواند مشکلاتی را برای بافت زیر کپسول ایجاد کند. این نوع از آسیب‌دیدگی عموما برای ورزشکارانی که در زمینه‌ی والیبال، بسکتبال، دوندگی و فوتبال فعالیت دارند پیش می‌آید و گاهی اوقات می‌تواند هر دو زانو را درگیر کند.

سندرم آرنج تنیس‌بازان

در برخی از ورزش‌ها مانند گلف و تنیس، از آرنج دست به تعداد مکرر استفاده می‌شود و این موضوع می‌تواند باعث آسیب و ازهم‌گسیختگی تاندون‌ها شود. این مشکل عموما برای افرادی که سن بیشتری دارند پیش می‌آید و عموما قسمت خارجی آرنج را درگیر می‌کند.

کشیدگی کشاله ران

اگر شما در زمان ورزش یک‌دفعه جابه‌جا شوید و تغییر پوزیشن دهید، امکان دارد کشاله ران کشیده شود. از جمله ورزش‌هایی که این مشکل در آن‌ها دیده می‌شود، می‌توان به ورزش‌هایی چون گلف، بسکتبال، فوتبال و فوتسال اشاره داشت؛ چرا که در این دست از ورزش‌ها، ورزشکار باید در کوتاه‌ترین زمان تغییر پوزیشن بدهد.

درد و  التهاب در قسمت جلویی ساق پا

Shin splint که معمولا با نام التهاب و درد در قسمت جلویی ساق پا شناخته می‌شود، در اثر دویدن‌های طولانی‌مدت رخ می‌دهد و هر چه محیط دویدن نا هموارتر باشد، برای مثال روی سنگ‌فرش یا جاده‌ی آسفالت احتمال پیش آمدنش بیشتر می‌شود.

اقدامات لازم برای جلوگیری از رخداد انواع آسیب ورزشی

  • یکی از شیوه‌هایی که می‌توانید با استفاده از آن از انواع آسیب ورزشی جلوگیری کنید، استفاده از وسایلی چون کفش مناسب، لباس‌های مناسب، دستکش، ساق و … است.
  • پیش از آنکه ورزش را آغاز کنید، بدن خود را گرم کنید تا عضلات شما آماده فعالیت شوند.
  • درمان آسیب ‌های ورزشی را پشت گوش نیندازید؛ چرا که بی‌توجهی به دردهای کوچک می‌تواند منجر به مشکلات بزرگ‌تر شود.

اگر هر یک از انواع آسیب ورزشی‌های نام برده شده برای شما رخ داد و از وخامت بالایی برخوردار بود، به دکتر اسکندری شیراز پزشک ارتوپد مراجعه کنید تا مشکل شما به درستی درمان شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *